Leeg

Totaal: 0,00 €
bachbloesem_wild_rose_hondsroos_bachbloesemremedies_bachbloesems

37 Wild Rose- Hondsroos 20ml

SKU:
37WILDROSE-HONDSROOS20ML
Prijs11,95 €

Wild Rose- Hondsroos 20ml
 

Wild Rose- Hondsroos

Deze gemoedsgesteldheid vergelijk ik altijd met die van een hond of een koe. Het woordje ' Hond' zit er niet voor niets in. Een algemene houding van een hond is slaafsheid ( natuurlijk, er zijn ook eigenwijze honden). Het dier wordt getraind in gehoorzaamheid. Er wordt van verwacht, dat hij precies doet wat de baas wilt. Aub geen eigen initiatief tonen, tenzij de baas het goedmoedig toestaat. Tenslotte wordt er alleen maar gereageerd  op impulsen die van buiten af komen. Vanuit het innerlijk van het dier komt niks meer. Het heeft zich er letterlijk bij neergelegd. ( Zou je daar niet ' Wild' van worden!).

Bij de koe zie je ook al een dergelijk gedrag. Als kalf is zo'n dier nog een-spring-in-het-veld, straalt er de vitaliteit van af, heeft het nog glanzende ogen... totdat wij mensen er een melk- en vleesfabriek van hebben gemaakt. Dan doet de koe slechts wat van haar verwacht wordt. Eigen initiatief is er niet meer bij: het uur van voederen en melken en kalveren bepaalt het leven van dit dier. Tegenwoordig heeft zelfs de computer de plaats in genomen van een heel stuk menselijke betrokkenheid bij dit schitterende dier.

En hoe staat het met de mens? Zijn wij ook niet onderhevig aan dergelijke verlammende en initiatief dodende impulsen? Is het niet zo, dat van ons ook vaak verlangd wordt slechts alleen te reageren op impulsen van buitenaf. Mensen met eigen initiatief kunnen heel veel vervelend en verstorend zijn in onze gevestigde orde. Denk hierbij eens aan kinderen, vooral op school. Heeft de leraar niet het liefst de rustige meegaande leerling en worden kinderen die heel levendig en vitaal, vol met levenslust door het leven gaan niet vaak als de lastposten, moeten zij niet in het gareel gebracht worden, ons gareel, je ziet hetzelfde in militaire dienst! Als je door dit soort invloeden het contact met je ziel kwijt raakt, ga je lijden aan ' zielebloed- armoede'. ( En we weten allemaal hoe mensen zich met een lichamelijke bloedarmoede gedragen, en hoe ze eruit zien: bleek, vermoeid, wallen onder de ogen, apatisch, levensloos, ongeïnspireerd). Men heeft zich overgegeven, gekapituleerd: ' men zit bij de pakken neer'; 'men moet er mee leren leven';' er is toch niets aan te veranderen'.
Aan deze mensen geeft de Hondsroos ( Wild Rose) weer de vitaliteit van het leven terug, je wordt weer geïnteresseerd in het leven, je gaat de impulsen van je ziel weer ervaren, je wordt weer gemotiveerd vanuit je innerlijke zijn, je gaat weer zelf bepalen hoe je leeft. Je wordt weer de jonge hond, die nog afgericht moet worden, het kalf, dat nog geen fabriek van melk en vlees is. Je wordt weer ' Wild'. ' Wild' betekent niet voor niets: woest, uit de natuur, oorspronkelijk! En laat de Hondsroos ( Wild Rose) dat zelf ook niet zien? Zij produceert niet voor niets de rozebottel welke vol zit met levenskracht, materieel gezien vitamine C. En geven we dat nu juist niet aan mensen en kinderen met bloedarmoede?

Als je echt wilt weten wat de Hondsroos ( Wild Rose) voor je kan doen, zou je de volgende oefening kunnen doen: Neem een rozebottel, breek haar open en haal de zaadjes die erin zitten eruit. Gooi die zaadjes eens tussen je hemd en je blote rug en zie een hoe je gaat reageren. Je zult zien dat al je vitaliteit in je opgewekt wordt, hoe je weer ' wild' wordt om van die prikkeling op je rug af te komen. Uren later kun je het nog voelen tintelen. Je voelt ten diepste dat je boordelvol levenskracht zit. En kies er dan voor om vanuit die levenskracht je leven te leven. Als laatste zou ik willen opmerken, dat het ook niet toevallig is dat de Hondsroos zijn vruchten afgeeft aan het eind van de zomer, vlak voor het invallen van de herfst, de overgang naar een tijd waarin we terug zullen moeten kunnen vallen op onze innerlijke levendigheid, als het Licht zich langzamerhand terugtrekt. Heb je daar moeite mee, wordt je er ' najaarsmoe' en lusteloos van, denk dan eens even aan deze liefdevolle Hondsroos ( Wild Rose).

( Bloemlezing van de bachbloesems door Koos van Ravesteijn)

Overige ingrediënten:
Brandy. Alcoholgehalte: 27 vol. %.

Collectie: 
Angst
Angsten
bachbloesem remedies
Bachbloesems
Burn-out
Tinctuur
Vermoeidheid