Leeg

Totaal: 0,00 €
bachbloesems_star_of_bethlehem_vogelmelk_bachbloesemremedies

29 Star of Bethlehem- Vogelmelk

SKU:
29STAROFBETHLEHEM-VOGELMELK
Prijs11,95 €

Star of bethlehem- Vogelmelk  20ml
 

Star of Bethlehem- Vogelmelk 

Alhoewel de ' Star of Bethlehem' in het Nederlands de ' Vogelmelk' heet, noem ik deze Bachbloesem ook in het Nederlands liever de ' Ster van Bethlehem', omdat ik vind, dat deze naam alleen al het wezenlijke van de werking van deze Bachbloesem weergeeft. 

De Ster van Bethlehem kwam 2000 jaar geleden in werkelijkheid de boodschap brengen van een nieuwe toekomst. Zij nodigde uit vooruit te kijken, naar waar het Licht scheen. De mensheid bevond zich zo'n 2000 jaar geleden in ' duisternis', omdat zij het vermogen om vanuit een bewustzijn van Liefde in het leven te staan nog niet bezat. 

De Ster van Bethlehem kwam ons vertellen, dat wanneer wij ons naar het Licht keren, ons opnieuw op het Leven zouden oriënteren, wij alle schokken, trauma's, verdriet, pijn en zorgen te boven zouden komen zonder dat er nadelige invloeden op ons door zouden blijven werken. We hoeven dan niet met littekens in lichaam, ziel en geest, die nog jaren later kunnen opspelen en door ons dan trauma's genoemd worden, door het leven te gaan. Edward Bach noemde deze remedie niet voor niets de " TROOSTER EN VERZACHTER VAN PIJN EN ZORGEN". Ik noem hem graag de ' zielentrooster', omdat de smart waaraan je in geval van de gemoedstoestand van de Star of Bethlehem bent blootgesteld, heel diep in je mens zijn ingrijpt. Zo diep zelfs, dat je niet getroost wenst te worden. Je vindt, dat je recht hebt op je verdriet en dat is ook zo. Het doorleven van het verdriet is zeer belangrijk wil er geen trauma ( litteken ) ontstaan. Vaak is het echter zo, dat je door je verdriet beheerst wordt en het gevoel hebt het niet aan te kunnen. Je zakt dan steeds verder weg en wordt erdoor overmand. Je bent dan niet toegankelijk voor de troost van anderen en dan blijkt de Star of Bethlehem de Bachbloesem te zijn, die je de kracht geeft om je smart wel te kunnen dragen en het te doorleven vanuit een gevoel, dat je meester bent over je verdriet, pijn en zorgen: je kan het aan. Je kunt dan iets mee je smart doen, je kan er dan in de juiste zin van het woord ' mee leven'! De allesoverheersende emotie heeft dan plaats gemaakt voor het echte hart- gevoel. 

Vogelmelk als katalysator.
Edward Bach spreekt ook over een katalyserende werking van de Vogelmelk ( Star of Bethlehem) in situaties, waarin het gebruik van de Bachbloesems geen effect lijkt te hebben. In zo'n situatie ga je natuurlijk eerst zorgvuldig na of de Bloesemkeuze de juiste was, of er geen sprake is van onbereidwilligheid in het gebruiken van de Bachbloesem van de kant van de gebruiker en geen opdringerigheid van de kant van de ' hulpverlening' ( vaak is er heel wat goed bedoeld opdringerigheid)! Blijkt de keuze echter juist te zijn en door de gebruiker ook gewenst en aanvaard en heeft het gebruik, ook op wat langere termijn geen effect, dan is het aan te raden eerst enkele weken alleen de Vogelmelk ( Star of Bethlehem) te gebruiken om mogelijke, niet herkende blokkades op te ruimen en zo de weg vrij te maken voorde inwerking van de ander Bachbloesems. Bega niet de fout, zoals de nodige Bachwerkers doen om altijd bij iedereen maar eerst drie weken de Vogelmelk te gebruiken, omdat je meent, dat iedereen wel verborgen blokkades zal hebben. Ja, iedereen zal ze wel hebben, maar dat wil niet zeggen, dat je er maar vanuit moet gaan, dat ze de werking van de Bachbloesems altijd zullen houden.

( Bloemlezing van de Bachbloesems door Koos van Ravesteijn)

Overige ingrediënten:
Brandy. Alcoholgehalte: 27 vol. %.

Collectie: 
Angst
Angsten
bachbloesem remedies
Bachbloesems
Bewustwording
Burn-out
Tinctuur
Vermoeidheid