Leeg

Totaal: 0,00 €
bachbloesems_scleranthus_hardbloem_bachbloesemremedies

28 Scleranthus- Hardbloem 20ml

SKU:
28SCLERANTHUS-HARDBLOEM20ML
Prijs11,95 €

Scleranthus- Hardbloem  20ml
    

Scleranthus- Hardbloem 

Deze Bachbloesem werd door Edward Bach gevonden in september 1930. Het was de negende Bachbloesem Remedie. Het is een teer, klein bloempje dat groeit tussen de wortels van het koren en wordt 5 tot 8cm hoog. Heel teer en klein, en kan zichzelf dus haast niet laten zien aan de buitenwereld, omdat al die hoge korenstengels het overheersen. 

Het is de Bachbloesem voor mensen, die niet kunnen kiezen tussen twee dingen. De tekst van Bach zelf is er eigenlijk heel duidelijk over. Wat moet je er nog aan toevoegen? Nora Weeks zegt erover:" Het is de Bachbloesem voor besluiteloosheid en alle lichamelijke na-effecten van die gemoedstoestand". Ze legt dus een duidelijke relatie naar de lichamelijke toestand die behoort bij deze besluiteloosheid een innerlijke onevenwichtigheid. Dit kan dan ook weer leiden tot innerlijke onrust, omdat je maar van het één naar het ander heen en weer springt, omdat de twee dingen of zaken, waar tussen je meent te moeten kiezen, je beide als de juiste voorkomen. Je kan niet kiezen, maar je je moet wel. En als je dan kiest, dan blijft het gevoel achter, dat je de verkeerde keuze gemaakt hebt. Wanneer dat gaat om aankopen, ben je in staat om de volgende dag het gekochte in te gaan ruilen voor het ander. Maar... als je daar dan mee thuis komt, zit je weer met het gevoel niet het juiste te hebben. Eigenlijk wil je beiden hebben. Iemand meenemen om samen met jou boodschappen te gaan doen kan ook een ware ramp zijn, omdat je als besluiteloos mens geneigd bent stad en land af te lopen om uiteindelijk terug te keren naar de eerste winkel en daar je definitieve beslissing te nemen.

De innerlijke onzekerheid maakt je zenuwachtig en gespannen en daarom knobbel je het nu zal doen. Want vanuit je onzekerheid ben je ook nog geneigd voortdurend van mening te veranderen onder invloed van de buitenwereld. En voor de buitenwereld wordt je iemand, die als een weegschaal heen en weer schommelt, van de hak op de tak springt, van het ene op het andere been gaat staan en een gevoel geeft niet te vertrouwen te zijn. 

Ook innerlijk kan die onevenwichtigheid zich sterk doen gelden in sterk afwisselende stemmingen, van apatisch tot actief. Lichamelijk zou zich dat kunnen uitdrukken - ( met de nadruk op ' kunnen' omdat hier het gevaar schuilt van symptomatologisch te gaan denken) - in evenwichtsstoornissen, afwisselend verstoppingen en diarree, geen honger en grote eetlust, braken tijdens de zwangerschap, enz. Je kunt dit lijstje zelf vast en zeker nog wel aanvullen met je eigen ervaringen. Ik merk op dat deze toestand vaak een veel voorkomende is in de pubertijdsperiode en in de menopauze ( ook bij mannen hoor!), omdat in deze levensperiode de hele mens nogal danig op de kop gezet wordt door diep ingrijpende lichamelijke, hormonale en geestelijke veranderingen, waarbij deze innerlijke on-evenwichtigheid de kans krijgt de kop op te steken. ( Dat in deze perioden de Walnoot ( Walnut) geen onwelkome Bachbloesem is zal, duidelijk zijn).

Het is bekend, dat de Hardbloem ( Scleranthus)vaak ( lang niet altijd) heel helend werkt bij gevallen van reisziekten ( wagenziekte, luchtziekte en zeeziekte), zeker in combinatie met de Rescue Remedy. Daarom is het zeker aan te bevelen in deze gevallen eens de Hardbloem ( Scleranthus) te gebruiken, ook al is de gemoedstoestand van de ziekte niet altijd overeenkomstig de beschrijving van Dr. Bach. Het kan zijn dat een reisziekte een uitdrukking is van een diepe innerlijke onevenwichtigheid, die aan de buitenkant nog niet waarneembaar is. 

Een periode, waarin het nogal stormde in mijn leven, heeft het gebruik van de Hardbloem ( Scleranthus) mij een heel nieuwe ervaring opgeleverd. Een visie, die ik daarvoor nog niet eerder had. Misschien kun je er iets mee. Ik heb weken in een extreme Hardbloem- situatie gezeten. Ik had echt ' het Scleranthus'. ( Misschien een nieuwe opmerking, die wel niet zo liefdevol is: " Krijg het Scleranthus!, ' Krijg het heen en weer!' Niet doen hoor!!!) Ik moest, zo dacht ik een keuze maken tussen twee zaken: mijn hart of mijn relatie. En zo werd ik heen en weer geslingerd. Dan dacht ik dat het mijn hart moest zijn, dan weer mijn relatie. Tot nog toe was 't mijn manier om maar een keus te maken, want dan kwam er , zo wist ik uit ervaring, ruimte en kracht vrij om dingen te doen en... vanuit die keuze en dat handelen: duidelijkheid! Dus ook in deze situatie dit principe toegepast, maar ... dit keer werkte het niet. Telkens als ik een keuze maakte voor één van de twee, volgde daar een periode op van diepe disharmonie, verdriet en ellende. En zo ben ik een maand bezig geweest. Ondertussen had ik al Hardbloem ( Scleranthus) in mijn flesje gedaan, maar dat zette ook geen zoden aan de dijk. Ik voelde me heen en weer geslagen als een tennisbal. Ook lichamelijk ging ik e zo voelen. Tot dat het voor mij duidelijk was, dat de enige Bachbloesem waar het om ging de Hardbloem ( Scleranthus) was. Vanaf dat moment ben ik op de acute wijze alleen nog maar de Hardbloem gaan gebruiken en na een halve dag in alles wat ik dronk twee druppels Hardbloem ( Scleranthus) gebruikt hebben, trad er eindelijk rust in mijn innerlijk binnen. Ik had het gevoel niet meer heen en weer gemept te worden, maar in het midden te staan en beide mogelijkheden heel duidelijk onder ogen te zien. Zo ben ik toen doorgegaan met het gebruiken van de Hardbloem ( Scleranthus) en na enkele dagen ging ik heel diep van binnen voelen, dat ik in deze situatie niet te kiezen had, maar met beide aspecten in mijn leven in harmonie moest komen. Het was niet meer de keus voor of mijn hart, of mijn relatie, maar de keus voor en mijn hart, en mijn relatie, ongeacht de konsekwenties die dit voor mij zou hebben. Ik voelde me echt in het midden van de weegschaal, die natuurlijk de neiging heeft om nog eens flink heen en weer te schommelen, maar toch steeds weer in evenwicht komt. 

Tot nog toe heb ik altijd gemeend, dat de Hardbloem ( Scleranthus) je duidelijk zou maken welke keus je uit de twee moest maken. Nu heb ik ervaren, dat de Hardbloem ( Scleranthus) je ook kan vertellen om niet tussen de twee te kiezen, maar om voor beide kiezen. En dat is ondubbelzinnigheid op een heel ander manier. Het heeft me ook doen voelen, dat de dingen buiten je alleen maar opgelost kunnen worden door onvoorwaardelijk te kiezen voor de weg van je ziel. Maar dat is heet moeilijkste, om die weg te zien, te verstaan, te begrijpen en te volgen. De Hardbloem ( Scleranthus) heeft mij er een stapje bij geholpen. 

De Hardbloem helpt je tot een besluitvaardige geest en beslissingskracht te komen, je evenwichtig te voelen, je te helpen in het midden te gaan staan, de Gulden Middenweg te bewandelen, te handelen vanuit innerlijke zekerheid. 

( Bloemlezing van de Bachbloesems door Koos van Ravesteijn)

Overige ingrediënten:
Brandy. Alcoholgehalte: 27 vol. %.

Collectie: 
Angst
Angsten
bachbloesem remedies
Bachbloesems
Bewustwording
Burn-out
Tinctuur
Vermoeidheid