Leeg

Totaal: 0,00 €
bachloesems_rock_rose_zonneroosje_bachbloesemremedies

26 Rock Rose- Zonneroosje 20ml

SKU:
26ROCKROSE-ZONNEROOSJE20ML
Prijs11,95 €

Rock Rose - Zonneroosje 20ml
 

Rock Rose - Zonneroosje 

Een van de vormen, waarin ik deze Bloesem zelf ervaar is het schrikachtig gedrag van mij, vooral wanneer ik intensief bezig ben. Het rinkelen van de telefoon, iemand die je aanspreekt, het gaan van de deurbel, enz. De reactie daarop kan die zijn van een schrik, waarbij je het gevoel hebt, dat je hart blijft stilstaan. Eenzelfde soort gedrag vind je vaak bij automobilisten en hun passagiers. De ' Kijk uit..!' kreet is een uiting van Zonneroosje gedrag, maar als de reactie van degene tegen wie deze kreet geuit wordt zich dan ook doodschrikt, is dit tevens een Zonneroosje- reactie. 

Het blokkeert je, zet je een moment helemaal vast. Het is de negatieve uitingsvorm van de positieve kracht die achter deze reactie zit, nl. STANDVASTIGHEID. Het ' vast staan' in deze gemoedstoestand geeft de mogelijkheid om even af 'stand' te nemen van de overweldigende emotionele toestand, zodat je niet in paniek schiet en op hol slaat, maar op de juiste manier reageert. 

Het Zonneroosje ( Rock Rose) geeft je op deze wijze de kracht om iedere situatie, hoe afschrikwekkend ook, onder ogen te kunnen zien en aan te kunnen. Het geeft je de heldenmoed om de ware ' doodsverachting' in situaties te springen en oplossingen te vinden. Vergelijkbaar met de moeder die, zichzelf totaal vergetend, weer het brandende huis in loopt om haar kinderen te redden, zich niet bekommerend om gevaar voor eigen leven of gezondheid. Of de mens die in levensgevaar tot bovenmenselijke prestaties in staat is. De kracht van het Zonneroosje ( Rock Rose) doet je over muren van 3 meten hoog springen en klauteren, waarvan je in normale omstandigheden zult zeggen dat zoiets onmogelijk is voor een mens. 

Deze Bachbloesem is niet alleen maar bedoeld voor de mens die aan deze negatieve gemoedstoestand lijdt, maar ook voor die situaties waarin bijv. omstanders aan dergelijke angstige toestanden worden blootgesteld. Het is ook vaak de angst die in de lucht zit, de angst voor wat er komen gaat, en die leidt tot paniekgevoelens, zoals bijv. een bezoek aan de tandarts, een examen,.. 

Ofschoon Edward Bach spreekt over; "... de remedie voor noodsituaties...", is het niet zo dat met het Zonneroosje ( Rock Rose) altijd gewacht moet worden tot dergelijke noodsituatie zich heeft voltrokken. Er zijn ook mensen bij wie de gevoelens van schrikachtigheid en paniekerigheid een voortdurende gemoedsgesteldheid is, zoals ik al aangaf in het begin van deze beschouwing. Natuurlijk zullen deze mensen het Zonneroosje ( Rock Rose) een poos moeten gebruiken om de kracht van standvastigheid in zichzelf te ontwikkelen. Daar moet je dan niet mee wachten totdat je weer eens in de verkramptheid zit. 

Een goed hulpmiddel bij alle angstzaken is om bewust te leren uitademen. Bij schrik en angst hebben we de neiging om wel diep in te ademen, maar de adem vervolgens te blokkeren. We vergeten dan uit te ademen. Als je schrikachtig bent, adem dan eens bewust uit, telkens wanneer de schrik weer eens in je maag springt. Het is heerlijk bevrijdend en verlost je ook van lang nablijvende spanningen die het gevolg zijn van schrik. Leef ontspannen- adem ontspannen.

( Bloemlezing van de Bachbloesems door Koos  van Ravesteijn)

Overige ingrediënten:
Brandy. Alcoholgehalte: 27 vol. %.

 

Collectie: 
Angst
Angsten
bachbloesem remedies
Bachbloesems
Bescherming
Bewustwording
Blokkades oplossen