Leeg

Totaal: 0,00 €
bachloesems_red_chestnut_rode_kastanje_bachbloesemremedies

25 Red Chestnud- Rode Kastanje 20ml

SKU:
25REDCHESTNUD-RODEKASTANJE20ML
Prijs11,95 €

Red Chestnut - Rode Kastanje  20ml
 

Red Chestnud - Rode Kastanje 

Ik zet de Rode Kastanje ( Red Chestnut) en de Chicorei ( Chicory) altijd graag naast elkaar, omdat mensen nogal eens moeite hebben ze uit elkaar te houden. Toch is dat niet nodig als je de teksten van Edward Bach leest: daarin komt heel duidelijk het verschil tot uitdrukking. De verwarring zit in het feit dat beide Bachbloesems spreken over ' OVERBEZORGDHEID'. De negatieve Stat of Mind laat die overbezorgdheid duidelijk zien, maar bij de Rode Kastanje ( Red Chestnus) is er sprake van ANGSTIGE OVERBEZORGDHEID terwille van de mens op wie de angstige overbezorgdheid gericht is. Bij de Chicorei ( Chicory) is er geen sprake van angst terwille van die ander, maar veel meer " een begaan zijn met het eigen lot"  ( zie beschrijving van de Chicorei ( Chicory). 

 

Bij de Rode Kastanje mens zit het onvermogen in diens angst om die andere mens. De angst belet je op de juiste wijze naar de problematiek, of de te verwachten problematiek, te kijken en te zien welke hulp nu echt geboden is. Je angst plaats je naast-de-liefde. Vandaar dat de positieve kracht van de Rode Kastanje ( Red Chestnut) naastenliefde is. Door het gebruik ervan kan de mens zijn angst los laten, met zijn angst verdwijnt dan tevens de beperking van waarnemen ( angst = energie) en zien we op welke manier we de juiste hulp en steun kunnen bieden of de goede maatregelen kunnen nemen. De Rode Kastanjemens wil maar al te graag ' voorkomen-dat-er-iets gebeurt'. En als er iets gebeurt, dan zouden zij het liefst het lijden van de mens voor wie zij zorgen op zich willen nemen: ' Lag ik daar maar in dat bed met die pijn...'; ' Kon ik het maar van hem overnemen, hem ervan verlossen...'; ' Als ik het had zou ik dat niet erg vinden, als mijn kind maar niet zo ziek zou zijn...'. De angst voor het lijden dat een ander zou kunnen overkomen is vaak zo groot, dat de mens op wie de zorg is gericht haast ' geen leven heet', want de beperking van de angst slaat juist terug op de mens om wie men zoveel zorg heeft en het wordt voor die mens een beperking van vrijheid van leven en handelen. De Rode Kastanje ( Red Chestnut) haalt daarom in de mens ook een stuk vertrouwen omhoog, dat de andere mens beschermd is, dat niet jij het bent die alle bescherming en zorg moet aanbrengen.Het vertrouwen in Engelbewaarders neemt toe, het vertrouwen in de ziel van de andere mens groeit en e leren de mens om wie wij zorg hebben vanuit ons hart een stuk bescherming en zorg toe te sturen, niet meer vanuit de behoefte tot voorkomen, maar vanuit vertrouwen, dat geen zandkorrel op deze aarde van plaats kan veranderen of het gebeurt onder leiding van de Goddelijke Almacht. Dan leer je hen die je liefhebt los te laten in het vertrouwen, dat de weg welke zij gaan hun juiste weg is. 

Je kunt nog heel veel over deze Bachbloesems schrijven, maar voor mij is dit het wezen ervan.

Rode Kastanje ( Red Chestnut) geeft met diens zorg aandacht aan de ander, zij het beperkte. Chicorei ( Chicory) vraagt om aandacht middels het zorgen voor de ander,ook dat is beperkt. Heb je jouw beperking al gevonden? 

( Bloemlezing van de Bachbloesems door Koos van Ravesteijn)

Overige ingrediënten:
Brandy. Alcoholgehalte: 27 vol. %.

Collectie: 
Angst
Angsten
bachbloesem remedies
Bachbloesems
Burn-out
Tinctuur
Vermoeidheid