Leeg

Totaal: 0,00 €
bachbloesems_eik_oak_bachbloesemremedies

23 Oak- Eik 20ml

SKU:
23OAK-EIK20ML0
Prijs11,95 €

Oak- Eik  20ml

 

Oak- Eik.....Zomereik

Ook bij deze Bachbloesem is het beeld, dat ik van de Eik ( Oak) heb weer een leidraad voor me om deze Bachbloesem en de daarbij behorende gemoedstoestand te verstaan: " Ik zie dan midden in het veld of langs een weg zo'n robuste, sterke, oude Eik staan. De landweg langs onze woning heeft ook twee prachtige rijen Eiken. Zo'n Eik  geeft een indruk van kracht en fierheid: sterke stevige stam, grote kruin en je denkt er dan vanzelfsprekend een flink worstelstelsel bij. Zij kunnen heel oud worden en als ze dood gaan blijft kun hout nog eeuwen lang bruikbaar. Het is mooi, taai, hard en onverslijtbaar. Als je dit zo leest en invoelt en je denkt dan in plaats van aan de boom aan de mens, dan begint het karakter van de Eik- mens al aardig vorm te krijgen: ' zo de boom, zo de mens!"

Dat geldt echter ook voor het verborgene van de Eik ( Oak). Het wortelstelsel is niet zo stevig, groot en diep geworteld als mens doorgaans denkt.  Naar verhouding is het vrij klein en oppervlakkig. Kijk  maar na een flinke storm naar de omgewaaide eiken en je kunt dan zien hoe klein het wortelstelstel en de ontstane kuil is. Daarnaast wordt een Eik ( Oak) van binnenuit ziek. In het hart begint hij met een klein zwart rondje weg te rotten en, terwijl aan de buitenkant voor de gewone toeschouwer nog niets te zien is, nemen de krachten en het uithoudingsvermogen langzaam maar zeker af. Hij verliest zijn greep op de grond, waarin hij meent zo stevig geworteld te staan. Een flinke storm blaast hem dan betrekkelijk eenvoudig om en.... " De Eik is geveld!!"

Zo ook weer de mens van het Eik- type. Aan de buitenkant manifesteer je kracht en uithoudingsvermogen, stevigheid en een onophoudelijke inspanning, maar gaat daarbij over de krachten heen en je holt jezelf van binnen langzaam maar zeker uit. Hoe groter de problemen of ziekten, hoe koppiger je als Eik-mens ploetert: "Ik ga door totdat ik er bij neer val!"  en "Wat er ook gebeurt, ik geef niet op!",

"Mij krijgen ze er niet onder!"  Je toont geen zwakte al ben je nog zo moe, totdat jij door de één of andere storm, meestal een lichamelijke oorzaak, geveld wordt. En als je dan tenslotte uitgeteld bent, ben je daar niet echt gelukkig mee en bovendien nog ontvreden over jezelf, want je denkt " niet gemist te kunnen worden".

Vanuit plichtsbesef neem je nl. veel te veel taken op je want  "iemand moet het toch doen!" en zo word je vaak ongewild  " een steunpilaar van de maatschappij". Je maakt je snel zorgen om anderen, maar gaat voorbij aan een belangrijk stuk zorg die je aan jezelf zou moeten besteden. Bovendien bestrijd je je problemen, je ziekte en zwakheden en daardoor blijf je er juist aan vast zitten en ken je ze teveel waarde toe. je moet echter leren je bewust te worden van je kracht en je zwakte  en ze dan de juiste waarde toekennen, zodat je niet vanuit strijd tegen je zwakte je kracht gaat overschatten, waardoor je in een uitputtingsslag met jezelf terecht komt en het op de lange duur tenslotte toch van jezelf verliest.

De kracht van de Eik- Bloesem helpt je om te voelen hoe je op een harmonieuze manier met je kracht en uithoudingsvermogen kunt omgaan en dat het plichtsbesef op een juiste manier in verhouding moet staan met zorg voor jezelf. Dan zul je merken, dat er ook voor jou tijd voor ontspanning mag en moet zijn.

Het verschil tussen Duizendguldenkruid ( Centaury) , Eik ( Oak) en Iep ( Elm) zit hem in de leidende energie in de mens. Bij de Duizendguldenkruid- mens komt dat voor uit dienstbaarheid en zij willen dat ook zijn, zij voelen zich daar echt goed bij. De Eik- mens is ook heel dienstbaar, maar bij hem wordt het bepaald door zijn gevoel van verplicht te zijn te helpen: " Dat is toch je plicht!", maar zij voelen dat van binnen vaak als een zware last, waaraan zij zich niet mogen onttrekken. En de Iep- mens wordt gedreven door zijn uit de kluiten gewassen gevoel voor verantwoordelijkheid tov die ene taak die hij zich gesteld heeft. 

Bloemlezing door Koos van Ravesteijn.

Overige ingrediënten:
Brandy. Alcoholgehalte: 27 vol. %.

 

 

Collectie: 
Angst
Angsten
bachbloesem remedies
Bachbloesems
Balsem
Burn-out
Tinctuur
Vermoeidheid