Leeg

Totaal: 0,00 €
bachbloesem_olive_olijf_bachbloesemremedies

22 Olive- Olijf 20ml

SKU:
22OLIVE-OLIJF20ML
Prijs11,95 €

Olive - Olijf  20ml
    

Olive - Olijf 

Ik speel graag met de woorden, want in klank, samenstelling of deeltjes kun je vaak een stuk wezenlijk betekenis terugvinden. Zo ook bij de Olijf ( Olive). In het Nederlands ze je langzaam " O- lijf!" en dat verwijst dan naar de feitelijke toestand van de Olijf- mens: uitputting naar lichaam, ziel en geest. Een uitputting en moeheid, die je in je hele lijf voelt. Als je dit in het Engels doet, dan wordt het; " O -live!", een uitnodiging om echt tot leven te komen en je energie op de juiste manier te gaan gebruiken. 

Bij de Olijf ( Olive) draait het om energie, zowel wat betreft de boom en vrucht zelf, als ook de energie van de Bachbloesem. Denk maar aan de olijfolie, die als het ware de zon gevangen houdt: goudgeel en altijd warm. De Olijf ( Olive) zelf, die een heel sterk herstellende werking heeft, wanneer je een uitputtende en energieverslindende tocht achter de rug hebt, zoals vroeger de karavanen door de woestijn: een paar olijven helpen je erweer bovenop, terwijl een verfrissend glas koud water je dood zou kunnen zijn. En volgroeide tientallen jaren oude olijfbomen staan in de grond met ware olifantenpoten en stralen een kracht uit, die je in het klimaat, waarin ze groeien, niet zou verwachten. En zaag je oude bomen af, dan beginnen ze met enkele uitlopers opnieuw. 

Zo duikt de olijfboom ook altijd weer op in bijbelse verhalen, wanneer er ergens totale vernietiging is geweest of dreigt te komen: de duif uit de ark van Noach kwam na de zondvloed met een olijftak terug als belofte van nieuw ontluikend leven; het Palestijnse volk, dat al jaren zo zwaar lijdt onder de overheersing van Israël, nadat hen hun regelmatig grondgebied met medewerking van de hele wereld werd ontnomen ten gunste van een veilige plaats voor de Joden, leefde van oudsher van de opbrangst van de olijfboomgaarden. Juist deze boomgaarden zijn door Israël massaal vernietigd, waardoor de zelfstandigheid van de Palestijnen ernstig is bedreigd en ellende en armoede hun erfdeel is geworden; de doodstrijd van Jezus vond m.i. niet voor niets plaats in het Hof van Olijven. Ik heb heel sterk het gevoel, dat de energie van de olijfbomen Hem geholpen heeft tot overgave aan zijn Vader te komen. Kortom heb je nodig na zwaar geestelijk of lichamelijk lijden, dat al je energie heeft opgeslorpt, Zeker bij chronische problemen en ziekten, die al maanden of jaren aanslepen is de Olijf ( Olive) een heilzame remedie. Men vergeet nogal eens dat de olijf- toestand inderdaad kan ontstaan als gevolg van geestelijk leed. Het lichamelijk leed is meestal wel duidelijk, maar het geestelijk leed kan vaak verborgen zijn. 

Deze toestand van uitputting en diepe moeheid, waardoor je geen puf of interesse kunt opbrengen voor en waardoor geen vreugde meer kunt vinden in alledaagse dingen, ontstaat, doordat je op de een of andere wijze je energie niet gebruikt te vervulling van je Goddelijke Opdracht. En we weten allemaal, dat je, wanneer je iets doet, waarbij je hart en ziel niet betrokken zijn, je je al moe voelt voor je begonnen bent en iets wat je zielsgraag doet, geeft je energie al is het nog zo zwaar. 

In de Olijftoestand is het dus zaak om je te bezinnen op hoe je leeft, waarom je zo leeft of je zo voelt, of dat wel in overeenstemming is met je ziel en levensdoel! Het gebruik van de Olijf ( Olive) helpt je bij dit proces van bewustwording en stimuleert het proces van heropbouw van krachten, waardoor vreugde, vrede, evenwicht en een levendige interesse voor het leven weer deel van jou worden. Door het gebruik van de Olijf ( Olive) kan je behoeft aan slaap enorm toenemen. Vaak slapen mensen in Olijf- toestand als veel en door het gebruik van deze Bachbloesem kan dat nog toenemen. Maar ben je bewust van het feit, dat slaap in het algemeen en de Olijf- slaap in het bijzonder bij uitstek de toestand is tijdens dewelke lichaam, ziel en geest nieuwe krachten opdoen en zich herstellen. Dus geef jezelf de ruimte om deze ruimte toe te laten. 

Waar kies je voor? Voor het "O- lijf!" of voor het "O- live! "? 

Bloemlezing van de Bachbloesems door Koos Ravesteijn)

Overige ingrediënten:
Brandy. Alcoholgehalte: 27 vol. %.

 

Collectie: 
Angst
Angsten
bachbloesem remedies
Bachbloesems
Burn-out
Tinctuur
Vermoeidheid