Leeg

Totaal: 0,00 €
bachbloesem_mustard_herik_bachbloesemremedies

21 Mustard- Herik 20ml

SKU:
21MUSTARD-HERIK20ML
Prijs11,95 €

Mustard - Herik  20ml
 

Mustard - Herik 

De Herik ( Mustard) hersteld de VERBINDING MET JE ZIEL. De ziel gezien als transformator, als bemiddelaar tussen de Geestelijke Individualiteit van de mens en zijn persoonlijkheid. Als je je Ziel niet meer verstaat en je persoonlijkheid onbestuurbaar door leven zwalkt, loop je regelmatig op de klippen, donder je voortdurend van de ene duisternis in de andere, onttrekt zich al het licht en de levensvreugde aan je bestaan en ga je zelf dat buitensluiten van het licht en de levensvreugde nog activeren ook voor je alle activiteiten van het leven te onttrekken. De Herik ( Mustard) herstelt de verbinding met je zielewerkzaamheid, waardoor je leven weer bestuurbaar wordt en zin krijgt. Je kunt je weer overgeven aan jouw ' Grote Bestuurder'. 

Ik heb de Herik ( Mustard ) altijd onthouden met een woordgrapje. Als je het woord ' Herik' langzaam uitspreekt, krijg je een heel duidelijke smeekbede " Heer! Ik?!, waaruit de verlatenheid spreekt, die je op zo'n moment voelt. Bijbelser gesproken kom je dan op de bede van Christus: " Mijn God, waarom hebt gij mij verlaten?" Het zijn woorden die verwijzen naar een nog zware gemoedstoestand, een diep depressief gevoel, waar we geen weg mee weten. De psychiatrie spreekt dan over endogene depressie. Endogeen betekent dat iets van binnen uit komt, maar we weten niet waar vandaan. En de gemoedstoestand van de Herik ( Mustard) heeft altijd te maken met iets wat uit de ' donkere' diepte van onze ziel naar boven komt, ook al begrijpen wij niet wat het is en waar het vandaan komt, dat ons zo in vreugdeloze donkerte dompelt. 

Natuurlijk is de Herik ( Mustard) er voor deze heel zware toestanden, maar Edward Bach heeft deze Bachbloesem echt niet allen voor psychiatrische problematiek gevonden. Integendeel, alle Bachbloesems zijn er voor alle mensen, groot en klein, hun gewone leven levend. Dus ook voor jou en mij. Je hoeft echt niet te wachten me het gebruik van deze Bachbloesem tot je bijna opgenomen moet worden. Liefst niet, want dan zit je al aan het eind van de rit. 

De Herik ( Mustard is er ook voor alledaagse gewone kleine menselijke momenten, zowel bij grote mensen als bij kleine kinderen. We moeten echter alleen gaan ontdekken, dat de momenten, waarop je " niet meer mee wilt doen" en " het liefste in een klein donker hoekje zou willen wegkruipen", of je de neiging hebt in je bed onder de dekens weg te willen kruipen, kleine Herik-momenten in ons leven zijn. Kleine kinderen kunnen dat zo mooi laten door letterlijk in een donker hoekje van de kamer weg te kruipen, zich in een gordijn te omhullen, onder tafel of een stoel te gaan zitten, of desnoods de handen voor de ogen slaan, zodat ze vanuit het gevoel dat ze niets zien ook niet gezien worden, zich denken te onttrekken aan datgene dat op dat moment niet onder ogen gezien wil worden. Wij, volwassenen zijn in feite niet anders, alleen hanteren wij andere meer verhullende vormen. Kijk maar eens bij jezelf naar binnen en ontdek er maar eens een paar. 

Probeer op zo'n momenten maar eens te ervaren wat 2 druppeltjes herik ( Mustard)met je kunnen doen. Zoals de stralende gele gloed van de herik zelf licht en vreugde over de wereld verspreidt, zo gaat ook het licht in je Ziel weer aan en krijg je duidelijk wat het zo donker maakt in je leven. Je moet niet vreemd opkijken, als dat te maken heeft met het niet volgen van de impulsen van je eigen Innerlijk. Onze Ziel staat ons met raad en daad voortdurend terzijde, maar op momenten dat we te lang onze eigen zin doen, moeten ook wij eens ervaren wat het betekent ' om te voelen, wanneer we niet willen horen!" Ook je Ziel trekt zich terug als het te gortig wordt, maar ....dan gaat wel het licht uit en hebben we het gevoel, " alsof een koude donkere wolk ons overschaduwt en het licht en de vreugde van het leeven voor ons verbergt!" Zo zal de Herik ( Mustard) je ook het inzicht geven, dat God ( je Ziel) niet degene is die je heeft verlaten en daar door zichzelf in de steek heeft gelaten. Herstel de verbindng en zie hoe licht en vreugde in je leven terugkeren. 

Herik en Tamme Kastanje 
Het verschil tussen de Herik en de Tamme Kastanje is, dat de mens in de Tamme Kastanje toestand nog verbinding voelt met zijn Innerlijk, maar hij zet zich daar, vaak onbewust, sterk tegen af. Bij de Herik voelt de mens geen verbondenheid meer met zijn Ziel, die heeft zich als het ware teruggetrokken, omdat je weigert tot uitvoering te brengen, wat je diep in je ziel weet. De Tamme Kastanje mens weet nog waarmee hij vecht, de Herik mens is vaak alle duidelijkheid en licht op de situatie volkomen kwijt. 

( Bloemlezing van de Bachbloesems door Koos van Ravesteijn)

Overige ingrediënten:
Brandy. Alcoholgehalte: 27 vol. %.

Collectie: 
Angst
Angsten
bachbloesem remedies
Bachbloesems
Tinctuur
Vermoeidheid