Leeg

Totaal: 0,00 €
mimulus_maskerbloem_bachbloesems_bachbloesemremedies

20 Mimulus- Maskerbloem 20ml

SKU:
20MIMULUS-MASKERBLOEM20ML
Prijs10,95 €

Mimulus - Maskerbloem  20ml

  

Mimulus - Maskerbloem 

Deze Bachbloesem is er een die enerzijds heel gemakkelijk door mensen wordt onthouden, want de beschrijving is overduidelijk, anderzijds plaatst hij mensen toch weer voor een raadsel, omdat hij niet altijd zou ' werken'. Dat heeft mijns inziens vooral te maken met het verstaan van het woord ' benoembaar'. In het Engels staat er ' wordly'- iets dat onder woorden is te brengen. Nu hebben wij geleerd om vaak heel veel woorden te brengen, zelfs zaken die niet onder woorden te brengen zijn, maar ' het beestje moet toch een naam hebben!'. Zo kan het gebeuren, dat iemand zegt bang te zijn voor het donker.

Onze eerst Bloesemreactie is logischerwijs: ' Dit is een bekende angst, benoembaar- dus Maskerbloem'. Helaas - geen resultaat, omdat wat onder woorden werd gebracht niet de landing dekte, die er achter stak. Achter ' Ik ben bang in het donker' zat misschien wel de angst voor allerlei zaken die zich in het donker aan de desbetreffende openbaren, zaken die niet onder woorden te brengen zijn en die vallen onder de vage angst van de Ratelpopulier ( Aspen), maar die zich alleen manifesteren, wanneer het donker wordt. Het zou ook kunnen, dat het donker bij iemand zo ingrijpt, dat deze het gevoel begint te krijgen de controle over zijn doen en laten te verliezen, wanneer er niet gauw licht gebracht wordt en dan zullen we weer moeten denken aan de Kerspruim ( Cherry Plum).

En wanneer iemand in het donker zeer schrikachtig is en direct in paniek raakt, wanneer er iets gebeurt, zullen we toch even moeten denken aan het Zonneroosje ( Rock Rose). Zelfs Vogelmelk ( Star of Bethlehem) zou een belangrijke rol kunnen spelen, wanneer de angst voor het donker een gevolg is van één of ander diep ingrijpende ervaring uit het verleden, die in verband stand met de duisternis. Ik heb nu even het voorbeeld van het donker genomen, maar je kunt bij iedere angst die onder woorden wordt gebracht even stilstaan bij een mogelijk andere State of Mind dan die van de Maskerbloem ( Mimulus). En je komt daar terecht door de bekende ' Waarom- en waardoorvraag' te stellen en de mensen uit te nodigen meer te vertellen over wat zij voelen en wat er in hen gebeurt als zij bang zijn.

En dit laatste, hen uitnodigen meer te vertellen, is nodig, omdat zij niet graag spreken over hun angst. Zij masker -en die angst, het zijn mime- spelers - ze doen net alsof ze niet bang zijn en daardoor verraden zij zich juist. Want Maskerbloem- mensen zijn ook vaak bang voor andere mensen, zij zijn verlegen, kopschuw, zenuwachtig en teruggetrokken. Zij voelen zich vaak ongemakkelijk in de buurt van mensen die zij niet kennen. Eén van de vormen waarin zich dat kenbaar maakt, is het bekende blozen. Ik heb daar vroeger zelf heel veel last van gehad. Alleen de angst al dat je een rode kop zou krijgen, deed het bloed al in je nek omhoog kruipen. Dus je vermeed zoveel mogelijk die situaties, waarin je dat zou kunnen overkomen en je hield je op de achtergrond in de hoop dat de aandacht aan je voorbij zou gaan. Als kind ben je dan juist vaak het middelpunt van plagerijen en ook in de wereld van de volwassenen schijnt het toch nog steeds heel vermakelijk te zijn iemand attent te maken op zijn rode kop, iets wat hij zelf al een kwartier eerder voelde opkomen. Dat je niet uit je woorden kan komen of gaat stotteren in zo'n situatie is dan ook niet verwonderlijk. De kracht van de Maskerbloem ( Mimulus) vergelijk ik altijd met de held, die precies weet hoe sterk zijn vijand is, waar die zich bevindt, wat zijn tactiek is, welke zijn wapens zijn en diep in zichzelf het vertrouwen en de dapperheid heeft om toch die vijand tegemoet te treden. De ridder die met open vizier de zwarte gemaskerde ridder in het krijt tegemoet treedt en de overwinning behaalt. 

De keuze bij angst valt op de Maskerbloem ( Mimulus), wanneer de angst onder woorden is gebracht en er verder niets meer aan toe te voegen is, wanneer op de waarom- en waardoorvraag geen nadere informatie gegeven wordt. Je bent gewoon bang voor de hond, de poes, een spin, de lift, de dood, voor kanker, voor AIDS, voor geldgebrek, voor storm en bliksem, enz. Het is de angst, die vooruit wijst naar narigheid, naar iets wat voor ons ligt. Verder steekt er niets achter deze angst. De kracht van Maskerbloem ( Mimulus) brengt ons bij het besef, dat er in ons een Bron is, die geen angst kent, maar slechts moed.

( Bloemlezing van de Bachbloesems van Koos Ravesteijn)

Overige ingrediënten:
Brandy. Alcoholgehalte: 27 vol. %.

Collectie: 
Angst
Angsten
bachbloesem remedies
Bachbloesems
Burn-out
Tinctuur
Vermoeidheid