Leeg

Totaal: 0,00 €
bachbloesems_lariks_larch_bachbloesemremedies

19 Larch- Lariks 20ml

SKU:
19LARCH-LARIKS20ML
Prijs11,95 €

Larch - Lariks  20ml  
 

Larch- lariks 

Tijdens vakanties is het misschien goed even stil te staan bij ons gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen. Na een vakantieperiode wordt er weer van ons verwacht, dat we onszelf weer waar maken.... of verwachten we dat misschien van onszelf. Geloven we in onszelf en in ons kunnen? Of hebben we misschien het gevoel niet aan de ais, die aan ons gesteld wordt te kunnen voldoen omdat we denken, dat iemand anders dat toch veel beter kan. Of hebben we onszelf al zo vaak de mist in zien gaan, dat we de waarde van onze talenten niet meer kennen, misschien zelfs zijn gaan vinden geen talenten te hebben. Als je met zo'n negatieve instelling tov je eigen kunnen het leven door moet gaan, kan ik me voorstellen, dat het leven je heel veel kost, je vreugde verdwijnt en je op zeker moment met een moedeloos gevoel in je stoel zit en van jezelf vindt, dat je totaal waardeloos bent. " Ik kan toch niets, ik ben een nul. Vraag het maar aan een ander!" 

In de negatieve gemoedstoestand van de Lariks ( Larch) die in uiterste vorm staat voor het minderwaardigheidscomplex ontbreekt alle zekerheid over het eigen vermogen iets tot stand te brengen in de wereld. Er is echter één zekerheid, waar de Lariks mens niet aan twijfelt en dat is de zekerheid ' mislukt te zijn', 'niets te kunnen', ' niet goed genoeg te zijn', ' onvoldoende te zijn'. En van daar uit is er dan ook vaak faalangst, angst om fouten te maken en te mislukken en niet gewaardeerd te worden. Vanuit die angst kunnen we twee richtingen op: 
1. De weg van de negatieve faalangst, die ons ervan weerhoudt om nog maar iets te ondernemen. Daarover spreekt de tekst van Edward Bach voornamelijk. 
2. De weg van de positieve faalangst, die je juist aanzet tot grote inspanningen, waarmee je tracht te bewijzen, dat je wel wat waard bent: de overcompensatie: " Ik zal ze eens laten zien, waartoe ik in staat ben!" Deze tweede weg halen veel mensen niet uit de beschrijving van Edward Bach. Volgens mij is daarvan de oorzaak, dat naar de teksten van Edward bach nog te veel gekeken wordt als buitenkantvorm, maar hij heeft geen vormen geschreven maar essenties. De kunst is dus te gaan verstaan, dat, wat hij in die korte teksten geschreven heeft vooral te maken heeft met hoe de mens zich van binnen voelt en gedraagt. Dan kun je ook begrijpen, dat deze Lariks-tekst ook voor mensen bedoeld is, die weliswaar aan de buitenkant de indruk wekken vol zelfvertrouwen en met een groot gevoel van eigenwaarde door het leven te gaan, maar die, wanneer je van binnen mag kijken, laten zien dat de twijfel aan eigen kunnen zeer groot is. 

Het gebruiken van de Lariks ( Larch) helpt je om jezelf weer te gaan waarderen en die waardering niet van anderen afhankelijk te laten zijn. Je gaat zelf je rapportcijfer bepalen, vanuit een eerlijke zelf-beoordeling van je talenten. Je leert je eigen talenten steeds beter kennen en daar ook op te vertrouwen en ermee te gaan werken, ook al zijn ze misschien altijd door de wereld om je heen ( ouders, opvoeders, leerkrachten, werkgevers,...) ontkent. Jij gaat weten wie je bent, wat je kunt, hoe je zelf te waarderen en je gaat vol zelfvertrouwen leven. De angst om te falen verdwijnt, je durft weer risico's te nemen en gaat door bij tegenslag. je laat alle vermeende en onjuiste begrenzingen, die je zijn opgelegd en die je hebt aanvaard los, omdat je je mogelijkheden en daardoor ook je grenzen-in positieve-zin kent. Dan hoef je je niet meer met een ander te vergelijken en nooit meer tot de vaststelling te komen, dat je nooit een succes zult worden en dat een ander altijd beter is dan jij. Je hoeft met je negatieve ervaringen niet langer te bewijzen te gebruiken, dat een ' dubbeltje toch nooit een kwartje kan worden'. je passiviteit, geblokkeerdheid, impotentie en nutteloosheid transformeren in aktiviteit, doelgerichtheid, creativiteit en waardevolheid.... !

( Bloemlezing van de Bachbloesems door Koos Ravesteijn)

Overige ingrediënten:
Brandy. Alcoholgehalte: 27 vol. %.

Collectie: 
Angst
Angsten
bachbloesem remedies
Bachbloesems
Burn-out
Tinctuur
Vermoeidheid