Leeg

Totaal: 0,00 €
bachbloesems_reuzenbalsemien_impatiens

18 Impatiens- Reuzenbalsemien 20ml

SKU:
18IMPATIENS-REUZENBALSEMIEN20ML
Prijs11,95 €

Impatiens- Reuzenbalsemien  20ml  
 

Impatiens - Reuzenbalsemien 

Dit is een Bachbloesem, die veel mensen snel herkennen en onthouden, omdat het Reuzenbalsemien- gedrag een duidelijk herkenbaar gedrag is en bovendien verwijst de Engelse naam al heel duidelijk naar de negatieve gemoedstoestand: ' impatiens' - ongeduld! De tekst van Edward Bach lezend kun je al een heel eind komen met het herkennen van de feitelijke toestand van iemand met Reuzenbalsemien- gedrag. Ook de groep waarin deze Bachbloesem staat, spreekt voor zich. Als je zo door het leven gaat als Edward Bach beschrijft, dan is het gevolg ervan dat de mensen zich uit je heen zich terugtrekken, liever uit je buurt blijven, want het is toch niet zo gauw naar je zin. Je wilt namelijk dat anderen alles doen op de wijze, op het momenten in het tempo, zoals jij dat in je gedachten hebt. Doen ze dat niet, dan wordt je snel geïrriteerd en gespannen, iets wat door de ander niet begrepen wordt, omdat hij gewoon het gevoel heeft iets goed te doen naar beste weten en kunnen. Daardoor krijg je een kettingreactie, want de ander reageert kwaad terug: " Het is ook nooit goed bij jou"! Doe het maar zelf, dan weet je zeker, dat het gebeurt, zoals jij vindt dat het hoort! Ik krijg de zenuwen van je jachten en jagen!" enz.. en we trekken ons terug van de bron van spanning en onrust met als gevolg, dat de Reuzenbalsemien mens alleen komt te staan, eenzaam wordt. 

Toch is de Reuzenbalsemien- mens graag alleen, omdat hij dan niet gehinderd wordt in zijn tempo van handelen. Dat ligt in het algemeen hoog. Ogenschijnlijk heeft hij daar geen last van, want hij kan het allemaal ook prima in dat hoge tempo, maar het komt voort uit een innerlijke gejaagdheid, een innerlijke rusteloosheid die hem het gevoel geeft altijd op topspanning te draaien. Hij is bezig met meerdere dingen tegelijkertijd, kan dat ook, maar voelt zich er wel gespannen onder. Dit in tegenstelling tot de Knop van de Paardekastanje, die niet alles tegelijk kan, maar zichzelf innerlijk steeds een stap vooruit is, omdat hij zich niet verbindt met datgene waarmee hij bezig is. De Reuzenbalsemien mens verbindt zich wel met zijn handelen maar staat onder spanning van de factor TIJD. 

De klachten die zij hebben, hebben dan ook veel te maken met spanningsverschijnselen, nervositeit, geïrriteerdheid, die zich kunnen voordoen op alle niveaus in de mens: mentaal, energetisch en ook lichamelijk. Door het gebruik van de Reuzenbalsemien ( Impatiens) wordt de mens geduldig, vriendelijk, tolerant en sympathiek, omdat je dan de eigenheid van het levenstempo van de ander kunt respecteren en je dat niet meer hoeft te ervaren als een aanslag op de eigenheid van jouw levenstempo en dan kun je je levenstempo vertalen in doeltreffendheid. 

Het is misschien goed ons te realiseren, dat iedereen een heel stuk Reuzenbalsemien een heel stuk Reuzenbalsemiengedrag in zich draagt. Er zijn natuurlijk mensen die leven met een zeer duidelijke Reuzenbalsemien State of Mind, maar wanneer wij vertraagd worden in onze manier van leven komt ook bij ons het addertje van ongeduld naar boven. Denk maar eens aan de wijze waarop wij vaak kinderen benaderen, als ze niet direct doen, wat er van ze verlangd wordt! Als onze collega's of werknemers niet reageren, zoals wij willen! Als je op tijd ergens moet zijn en je medereizigers laten je wachten! Als je weer eens voor het rode verkeerslicht staat! Er zijn in onze maatschappij, waarin de klok regeert heel wat situaties die ons Reuzenbalsemiengedrag omhoog halen. Ik heb hierover in Egypte veel kunnen leren: 

Het je kunnen aanpassen aan allerlei onverwachte, ondoeltreffende, vertragende of versnellende situaties, welk in onze Westerse ogen getuigen van luiheid, laksheid, ondoeltreffendheid, tijdverspilling, enz. Als je dat aanpassingsvermogen hebt verworven, dan leef je bij wijze van spreken heel wat jaren langer, omdat je niet meer slijt aan de spanningen van ons tijdsbewustzijn, waarvan wij ons afhankelijk hebben gemaakt. Je kunt meer vreugde ervaren, omdat je weet , dat er een overvloed aan tijd is om het leven in al zijn volheid te beleven. 

( Bloemlezing van de Bachbloesems door Koos van Ravesteijn)

Overige ingrediënten:
Brandy. Alcoholgehalte: 27 vol. %.

Collectie: 
Angst
Angsten
bachbloesem remedies
Bachbloesems
Burn-out
Tinctuur
Vermoeidheid