Leeg

Totaal: 0,00 €
bachbloesems_hornbeam_haagbeuk

17 Hornbeam- Haagbeuk 20ml

SKU:
17HORNBEAM-HAAGBEUK20ML
Prijs11,95 €

Hornbeam - Haagbeuk  20ml  
   

Hornbeam - Haagbeuk 

Ons woord " Haagbeuk" ( Hornbeam) wijkt nogal af van het Engelse woord ' "Hornbeam", dat misschien wel beter verwijst naar de kracht van deze Bachbloesem. Letterlijk vertaald wordt het: " Hoorn - straal". Het " hoorn" verwijst naar de kleur van het hout, de kleur van de beenderen. Het straalt en schittert met een intense blankheid en kracht. Zo is ook de mens die de positieve zielekracht van de Haagbeuk in zich draagt: krachtig en stralend in zijn dagelijks doen en laten en zich zekervoelend van zijn vermogen om alles wat hij aanpakt tot een goed einde te brengen. 

De negatieve gemoedstoestand kenmerkt zich door de afwezigheid van die zekerheid, die plaats gemaakt heeft voor twijfel en onzekerheid over het vermogen om de dagelijkse bezigheden en taken te kunnen verrichten. Zo hebben we dan het gevoel, dat het ons allemaal te veel is geworden; we denken dat we niet krachtig genoeg zijn om onze bezigheden te verrichten. Edward Bach zelf spreekt in zijn tekst voortdurend over " het gevoel hebben dat... , schijnen te veel..., geloven dat..., dient te worden ....'. Allemaal woorden die aangeven, dat dat allemaal het geval is. Dat we het wel kunnen maar niet in ons zelf geloven. Het opmerkelijke doet zich voor, dat wanneer mensen met deze gemoedstoestand toch beginnen aan hun taak, het allemaal toch voor elkaar komt. Ze blijken het wel degelijk te kunnen. En achteraf vragen zij zich dan ook vaak af, waarom zij zich vooraf onzeker en twijfelachtig gevoeld hebben. Toch herhaalt deze gemoedstoestand zich keer op keer.

Wij allemaal kennen deze situatie in zijn meest duidelijke en eenvoudigste vorm als het ' maandagmorgengevoel'. Ook Edward Bach zelf heeft dit zo vermeld. Dit is dat onbegrijpelijke gevoel, dat je in het weekend niet hebt. Dan word je fit en uitgeslapen wakker op de normale tijd, maar als je weer terug moet naar de tredmolen van het wekelijks leven, dan komen wij blijkbaar in verzet en ' zien we het niet meer zitten'. We vertalen dat dan naar het maandagochtendgevoel.

Andere situaties zij die, waarin mensen het gevoel hebben eerst iets nodig te hebben voordat ze aan de slag kunnen: het katergevoel; ' Eerst een kop koffie, anders ben ik geen mens!'; ' Een mars geeft weer nieuwe energie!', als je 's middags het ' gevoel' hebt, dat je energie op begint te raken. en zo zijn er nog vele voorbeelden te noemen, waarin we zoeken naar een ' hartversterkertje' voordat we kunnen doen wat we te doen hebben. Je zou deze hele gemoedstoestand kunnen samenvatten in de zin: ' Waar haal ik in 's hemelsnaam de kracht vandaan om te doen, wat ik te doen heb!'. 

De vermoeidheid die de ' Haagbeuk-mens' voelt, komt vooral voort uit een mentale vermoeidheid. Oorzaken hiervoor kunnen bijv. ook zijn, dat men te lang heeft gestudeerd, 'n te lang ziekbed heeft gehad, te veel indrukken heeft opgedaan. ook het feit, dat we vaak dingen zonder vreugde doen en dat we niet zien, dat elk moment van werk en ontspanning een diepe ervaring tot evolutie kan geven, brengt ons in deze gemoedstoestand. 

De Haagbeuk ( Hornbeam) geeft in al deze situaties je het gevoel terug alles weer aan te kunnen, zoals een frissen douche je ook het gevoel terug kan geven weer alles aan te kunnen. het maakt je geest weer levendig en vreugdevol en houdt je hoofd koel. De Haagbeuk ( hornbeam) ondercheidt zich van de Olijf ( Olive) in het feit, dat er bij de Olijf ( Olive) sprake is van echte vermoeidheid en uitputting naar lichaam, ziel en geest. Bij de Haagbeuk ( Hornbeam) hebben we alleen maar dat gevoel. En ' een-gevoel-hebben-dat' betekent alleen maar, dat je er -zo-over-denkt. 

( Bloemlezing van de Bachbloesems door Koos Van Ravesteijn)

Overige ingrediënten:
Brandy. Alcoholgehalte: 27 vol. %.

Collectie: 
Angst
Angsten
bachbloesem remedies
Bachbloesems
Burn-out
Tinctuur
Vermoeidheid