Leeg

Totaal: 0,00 €
bachbloesems_heather_struikheide

14 Heather- Struikheide 20ml

SKU:
14HEATHER-STRUIKHEIDE20ML
Prijs11,95 €

Heather - Struikhei  20ml  
  

Heather - Struikheide 

Deze Bachbloesem helpt ons datgene in onszelf te vinden wat we bij anderen zoeken en leert ons in anderen te erkennen wat onszelf vervult. De negatieve gemoedstoestand die bij deze Bachbloesem hoort, is er een die precies het tegenovergestelde bewerkstelligd dan wat de drager ervan beoogt. De Struikheide- mens is iemand die nood heeft aan contact, omdat het contact met het eigen innerlijke heel slecht is. Ze kunnen daarom geen rust in zichzelf vinden, kunnen vanuit die onrust niet alleen zijn, kunnen niet overweg met onbetekenende probleempjes en willen daarom in het contact met anderen tot rust en kalmte komen. Zij doen dat door met iedereen die zij ontmoeten hun gedachten en problemen te delen, of zoeken anderen op met wiens problemen ze zich dan uitvoerig gaan bezig houden. Wat ze eigenlijk zoeken is enerzijds een echt contact met zichzelf middels het contact met de ander. Maar omdat deze vorm van contact leggen zo dwingend en in beslag nemend is, gebeurt juist het tegenovergestelde. De benaderde mens heeft het gevoel ' leeg gezogen te worden', dat zijn ' tijd in beslaggenomen wordt', dat je ' er niet van af komt', waardoor hij of zij de neiging krijgt weg te willen vluchten van deze mens en zelfs pogingen gaat doen zo iemand te ontlopen. 

Toch is dat niet de manier om een Struikheide- mens te helpen, want als je zo iemand ontloopt, dan krijg je hem of haar steeds meer op je dak, of er komen wel anderen die je gaan leren, dat je iedereen ( dus ook deze Struikheide- mensen) liefdevol aandacht moet geven. Want dat is wat ze zo hard nodig hebben. Je kunt ze vergelijken met een kind dat aandacht vraagt. Als je het kind afscheept met een snoepje, dan staat dat kind als het snoepje op is weer bij je te zeuren. Je kunt zo'n kind zelfs bruut van je afwijzen, maar daarmee gaat het aandacht vragen echt niet over. Desnoods begint zo'n kind te huilen en te jengelen in zijn kamer waarnaar je het gestuurd hebt, of maakt er herrie met zijn speelgoed. Pas op het moment, dat jij begrepen hebt, waar dat kind aandacht voor vraagt en deze ook oprecht van uit je hart geeft, houdt het aandacht vragen op. 

Dit lezend kun je natuurlijk denken, dat hier een overeenkomst ligt met de CICHOREI ( CHICORY). Dat is ook zo, maar de drijvende impuls en de vorm, waarin het aandacht vragen plaats vindt, is een geheel verschillende. kijk maar naar de groep waarin deze Bachbloesems staan. De Chicorei-mens vraagt om aandacht op een manier, waaraan je haast geen weerstand kunt bieden, omdat de Cichorei-mens je aanspreekt op je liefde voor hem of haar. Je voelt je echt niet gelukkig als je niet reageert op het appèl dat op je gedaan wordt. En de Cichorei-mens zal je dan ook op alle mogelijke manieren laten voelen , hoe teleurgesteld hij of zij dan ook is, dat je de vraag ( via de zorg aan jou besteed) om liefde niet beantwoord. 

Bij de Struikheide ( Heather) gaat het niet om een antwoord op de vraag naar genegenheid en affectie, maar veel meer om een oprechte aandacht voor de mens en zijn problematiek, het niet alleen kunnen zijn en alleen met zijn problemen rond kunnen komen. De manier waarop de Struikheide- mens aandacht vraagt, is die van een onomkoombare manier van in beslag nemen. Vaak gebeurt dat met een verbaal geweld, wat uren van je tijd in beslag kan nemen. Als je met zo iemand in contact komt , heb je bijna altijd de neiging om niet te luisteren. Terwijl je luistert, sta je je eigenlijk kwaad te maken of op te winden over je verloren kostbare tijd en geef je deze mens dus precies wat hij of zij zo hard nodig heeft: onvoorwaardelijke aandacht. Zou je dat wel geven en de mens echt kunnen zien in zijn nood, dan zou het Struikheide- gedrag voor jou verdwijnen en heb je contact met een mens, die jou nodig heeft. In de ontmoeting met deze mens leer je dan ook pas op de juiste manier grenzen te stellen aan de tijd die zo iemand geneigd is in beslag te nemen. Maar daarvoor zul je dan ook bij een Struikheide- mens begrip vinden. 

Het is overigens heel goed om eens te kijken naar je eigen Struikheide- gedrag. Want bij deze Bachbloesem zijn we weer zo gauw geneigd om het feilloos te herkennen in een ander, maar staan we echt niet klaar om dat ook bij ons zelf in de schoenen te schuiven. Toch ken ik het zelf heel goed op de momenten dat ik in de problemen zit, niet goed thuis ben bij mezelf, want dan zoek ik ook mogelijkheden om uit dat isolement te komen en vind ik het zalig, wanneer ik een poos tegen iemand aan kan praten om mijn verhaal kwijt te kunnen. Goed, ik weet dan, dat ik dat doe en zoek er iemand uit die bereid is mij echt die aandacht te geven. Maar dat verandert toch niets aan het Struikheide- gevoel. Want als ik niemand vind, die mij die aandacht wil geen, voel ik me ook heel verlaten en eenzaam. Jij soms niet!

( Bloemlezing van de Bachbloesems door Koos van Ravesteijn)

Overige ingrediënten:
Brandy. Alcoholgehalte: 27 vol. %.

Collectie: 
Angst
Angsten
bachbloesem remedies
Bachbloesems
Burn-out
Tinctuur
Vermoeidheid