Leeg

Totaal: 0,00 €
bachbloesems_clematis_bosrank

09 Clematis- Bosrank 20ml

SKU:
09CLEMATIS-BOSRANK20ML
Prijs11,95 €

Clematis - Bosrank  20ml
   

Clematis - Bosrank 

Deze beschrijving van Edward Bach geeft al heel veel duidelijkheid over de gemoedstoestand, waarin je je moet bevinden om de Bachbloesem te gaan gebruiken. De wereld van het nu kan niet echt je interesse opwekken. Eigenlijk is er maar weinig wat je enthousiast kan maken. In het hier en nu is niet te vinden wat je zoekt en in het verleden nog minder.

De wereld heeft ' bewezen' niet die ideale wereld te zijn, waarop jij je hoop gesteld hebt. Daarom vlucht je maar weg naar de toekomst: dat kan alleen van binnen bij jou gebeuren. Kortom je duikt in een 'droom' wereld, je fantaseert, je onttrekt je aan de realiteit ten gunste van jouw nog niet in het NU uitgedrukte werkelijkheid. En .... je wacht...totdat die nieuwe werkelijkheid er zal komen. Je hebt idealen, je fantaseert, je filosofeert, je bedenkt hoe het zou kunnen zijn en... je wacht... lijdzaam tot het eindelijk eens zal gebeuren. 

Het belangrijkste vergeet de Bosrank- mens te doen, namelijk zelf aktief te zijn, scheppend bezig te zijn met je ideeën. Je zult zelf moeten beginnen daar vorm aan te geven. Je hoeft dan niet je toevlucht te nemen tot ziekte om eindelijk aan de gebondenheid van dit vreugdeloze nu te ontsnappen. Maar ook hierin is de Bosrank- mens niet aktief. Hij zal geen poging tot zelfdoding ondernemen. nee... je hebt er alleen geen bezwaar tegen als je dood zou gaan. Dan heb je eindelijk de rust en de zaligheid waarnaar je al zolang verlangt. Je bent dan weer thuis, terug van weggeweest. Je verlangen naar de nieuwe wereld is dan in vervulling gegaan. De Bosrank ( Clematis) doet je ontdekken, dat die nieuwe wereld er al is,...nu.... als jij hem er maar doet zijn! 

We kunnen deze Bachbloesem misschien wel heel gemakkelijk onthouden als denken aan de kinderen, die wij ' dromertjes' noemen. Het zijn de kinderen aan wie alles voorbij gaat. Ik heb er verschillende in mijn klas gehad. Zij luisteren wel, maar niet naar jou. Er ontgaat hen veel en kunnen heel gemakkelijk weer een vraag stellen, die je enkele minuten geleden al geantwoord hebt. Ze zijn ' ongeconcentreerd' snel afgeleid, leren niet gemakkelijk wat wij hopen dat ze zouden leren. Ieder vogeltje en wolkje aan de lucht is voor hen en neemt hen mee naar ' andere werelden'. Het zijn kinderen met ' droom-ogen'. Ze scheppen vaak hun eigen wereldje door het lezen van boeken, waarin ze zich helemaal kunnen verliezen. Ze horen niets meer. Ze krijgen vaak op hun kop, dat ze hun best niet doen. Eigenlijk heel onterecht, want ze kunnen er weinig aan doen. Het is juist de kunst aan deze kinderen te laten zien, dat de werkelijkheid waarin ze leven ook een goede werkelijkheid is. De Bosrank ( Clematis)helpt hen te aarden in de realiteit van het leven hier op aarde.

Zo een kind, zo de volwassene. Alleen zijn de vormen dan misschien verschillend. Je bent dan misschien meer het type van de verstrooide professor of je verliest je in de science fiction of wandelt ook helemaal in je eigen wereldje door het leven en bent haast niet te bereiken en aanspreekbaar. De Bosrank ( Clematis) aardt je en geeft je wortels, maakt je ' wakker' en allert en helpt je ' hier' op dit moment in het  'nu'  je leven te leven. Zie ook bij de Kamperfoelie. 

( Bloemlezing van de Bachbloesems door Koos van Ravesteijn)

Overige ingrediënten:
Brandy. Alcoholgehalte: 27 vol. %.

Collectie: 
Angst
Angsten
bachbloesem remedies
Bachbloesems
Burn-out
Tinctuur
Vermoeidheid