Leeg

Totaal: 0,00 €
bachbloesems_chestnut-bud_paardekastanje

07 Chestnud Bud- Knop van de Paardekastanje 20ml

SKU:
07CHESTNUDBUS-KNOPVANDEPAARDEKASTANJE20ML
Prijs11,95 €

Chestnud Bud- Knop van de Paardekastanje  20ml  

   

Chestnud Bud - Knop van de Paardekastanje

De tekst over deze Bloesem uit  ' The Twelve Healers'  valt eigenlijk helemaal niet verkeerd uit te leggen. Hij is overduidelijk, tenminste als je geen Knop van de Paardekastanje Type bent. Want dan zie je de betekenis van deze tekst niet zo duidelijk, daar ga je dan gemakkelijk aan voorbij. 'Knop' mensen krijgen in hun leven vaak te maken met herhaalde problematiek, die zich op allerlei niveaus in de mensen kunnen voordoen. Het zich herhalen van ziekten en emotionele problematiek, vervallen in al vaak gemaakte fouten. We komen steeds weer tot de verwonderde vaststelling: ' Waarom overkomt me dat nu weer eens?' en ' Wat heeft me dat nu toch eigenlijk te vertellen?'. 

De Knop van de Paardekastanje ( Chestnud Bud) laat het eigenlijk heel mooi zien in de wijze, waarop hij uitkomt. In het voorjaar kunnen we het weer zien: we zetten zo'n kastanjetak in huis, helemaal in de knop en binnen enkele dagen is die knop opengebarsten en tot een grote nieuwe loot uitgelopen. Dat gaat heel snel, van binnen uit. Je zou dit van toepassing kunnen laten zijn op ' Knop' mensen: zij leven ook snel van binnen uit en zijn van binnen altijd een stap vooruit tov hun daadwerkelijk beleven. Op een heel simpele manier overkomt ons dat allemaal wel eens in situaties, waarin je iets belangrijks hebt voor te bereiden - een verjaardagsfeest bijv. - en terwijl je met het één bezig bent, gaan je gedachten al weer naar het volgende, waardoor je soms fouten of brokken maakt, omdat je niet echt met je gedachten bij de werkelijkheid van het moment bent. Je kunt dit gedrag ook doorlopend hebben en dan zou de Knop van de Paardekastanje je kunnen helpen om werkelijk stil te blijven staan bij je doen en laten van het moment. Hij helpt je echt je van binnenuit te verbinden met je handelingen en belevingen en je bewust te doen ervaren, wat er met je en in je gebeurt. 

Ook als je helemaal geen ' Knop' mens bent kunnen er situaties in je leven voordoen, die zich herhalen en waarvan je maar niet begrijpt, waarom je dat overkomt. Zo heb ik ook eens de Knop van de Paardekastanje ( Chestnut Bud) gebruikt, omdat zich een confrontatie met iemand voordeed, die mij direct weer terug bracht bij oude problematiek, die ik dacht begrepen te hebben en waarvan ik dacht het opgelost te hebben, maar waarvan bleek, dat dat het geval niet was. En ook ik vroeg me dus af, waarom me dat nu toch weer eens moest gebeuren. De Knop van de Paardekastanje ( Chestnut Bud) liet me zien, waar mijn blinde vlek lag tav deze problematiek, omdat ik door het gebruik van deze Bloesem erbij stil bleef staan en er vanuit een ander invalshoek naar leerde kijken. 

Je loopt bij alle gemoedstoestanden uit de groep ' Onvoldoende interesse in het heden' een verhoogde kans op kleindere of grotere ongelukken en zo natuurlijk ook bij deze Bloesem. Ook komt dit gedrag nogal eens voor bij kinderen, vooral diegenen die vanuit hun natuur heel enthousiast en ongeremd door het leven gaan. Het zijn de kinderen met regelmatig bulten, schaafwonden, gekneusde handen en voeten, door de lip gevallen tanden, gebroken armen en benen, enz. Zij gaan als een raket door het leven en gaan voorbij aan de leerzame ervaringen van die momenten, welke hen tot stilstaan dwingt. Een goede manier om jezelf te helpen, als je je herkent in de Knop van de Paardekastanje ( Chestnut Bud), is dat je, voordat je aan een nieuwe aktiviteit begint, heel bewust een moment van stilt neemt en bewust afscheid neemt van de vorige aktiviteit en je innerlijk verbindt met de nieuwe. Natuurlijk is deze oefening juist voor ' Knop' mensen een hele moeilijke, omdat zij juist geneigd zijn deze momenten van stilstaan over te slaan. Maar als het je één keer lukt, is dat een uitnodiging voor een volgende keer. deze manier van handelen heeft mij in ieder geval veel rust gebracht en bij nog al wat herhaalde problematiek inzicht verschaft over het hoe en waarom.

( Bloemlezing van de Bachbloesems door Koos van Ravesteijn)

Overige ingrediënten:
Brandy. Alcoholgehalte: 27 vol. %.

Collectie: 
Angst
Angsten
bachbloesem remedies
Bachbloesems
Burn-out
Tinctuur
Vermoeidheid