Leeg

Totaal: 0,00 €
bachbloesems_waterviolet_waterviolier_bachbloesemremedies

34 Waterviolet- Waterviolier 20ml

SKU:
34WATERVIOLET-WATERVIOLIER20ML
Prijs11,95 €

Waterviolet- Waterviolier  20ml
 

Waterviolet- Waterviolier 

Deze Bachbloesem is er één welke niet zoveel gebruikt wordt. We kunnen dit zien aan de hoeveelheid die ervan verkocht wordt. Naar verhouding maar heel weinig. Misschien herkennen we deze Bachbloesem te weinig, misschien ook wel omdat de beschrijving van Edward Bach eigenlijk een heel positieve is. En daarvoor moeten we kijken naar de groep, waarin deze Bachbloesem geplaatst is, nl. Eenzaamheid. Dit gedrag, wat Edward Bach beschreven heeft, kan leiden tot Eenzaamheid, omdat deze mens vaak moeite heeft om zichzelf echt te laten zien en daardoor vaak niet lukt een intens kontakt te leggen. De grondoorzaak daarvan is, dat deze mensen vanuit hun WIJSHEID en INZICHT naar buiten toe een sfeer uit kunnen stralen van boven de anderen te staan. Dat stoot af, nodigt mensen niet uit bij je te willen zijn, waardoor Eenzaamheid kan ontstaan, die ebron kan zijn voor allerlei problemen voor de Waterviolier- mens.

Als je kijkt hoe het echt plantje in de natuur groeit, dan kun je ook daarin weer een heleboel terugvonden. Want de Waterviolier ( Waterviolet) staat solitair in slootjes en poeltjes. Het is een heel dun stengeltje met bovenaan een tros bloemmetjes en water zit een vrij groot wortelstelsel. Als je aan het stengeltje trekt, komen de wortels vrij uit de modder en dat maakt het water troebel. Bovendien is het water een levensnoodzaak voor de Waterviolier ( Waterviolet). Zo kun je ook naar de mens met deze gemoedstoestand kijken: solitair, heel mooi en met heel wat gedoe onder water, waar je maar het liefst vanaf moet blijven. Water staat symbool voor het GEVOEL en om daarmee naar buiten te komen moet je jezelf bloot durven geven. En dat is iets wat de Waterviolier ( Waterviolet)  nu niet bepaald eigen is.

Het gebruik van de Waterviolier ( Waterviolet)  geeft de mens de mogelijkheid om NEDERIG-DEEMOEDIG te worden. Ik versta hieronder dat NEDERigheid de mens NADER brengt tot de ander; dat deze mens zijn inzichten en wijsheden zo naar buiten brengt, dat zij door de ander verstaan kunnen worden, het helpt de mens de taal te gaan spreken van de ander. Als je dat kunt zul je merken dat je, ook als Waterviolier (Waterviolet) in staat zult zijn met anderen te delen wat er binnen in bij jou gebeurt. Daardoor ga je mensen echt ontmoeten en misschien ontdekken, dat het heel fijn kan zijn om ook eens geholpen te worden. Dan verandert trots en verwaandheid in echte deemoedigheid en hulpvaardigheid. Dan pas kan je wijsheid de omvang krijgen die zij verdient en wordt zij een zegen en oase van vreedzame rust voor iedereen die dat nodig heeft. Zo word je de steun en toeverlaat die op gelijke voet staat met het eigen leven en met dat van de ander. ook bij niet- Watervioliermensen komt deze ' state of mind' voor in tijdelijke situaties bijv. wanneer men je tegen je zin in wilt helpen. Misschien sluit je je dan wel als een ' Waterviolier' af. 

Waterviolier ( Waterviolet) en Agrimonie ( Agrimony)
De overeenkomst tussen deze twee Bachbloesems is, dat zij beiden veel voor zichzelf houden en er veel in hun innerlijk afspeelt. Ze lopen niet te koop met hun problemen, zorgen en verdrietjes. Het verschil is echter, dat de Agrimoniemens zijn problemen niet alleen aan kan, maar ook geen hulp krijgt, omdat hij niet met zijn sores voor de dag komt. 
De watervioliermens heeft echt geen hulp nodig, want hij kan zijn problemen wel aan  en lost ze ook alleen op.

Bloemlezing van Koos Van Ravesteijn.

Overige ingrediënten:
Brandy. Alcoholgehalte: 27 vol. %.

 

Collectie: 
Angst
Angsten
bachbloesem remedies
Bachbloesems
Burn-out
Tinctuur
Vermoeidheid